MOMENTS OF MY LIFE

My home and 80's



Minua on joskus edellisessä blogissani pyydetty kertomaan kotini sisustuksesta. Ihan kiva ja mielenkiintoinen pyyntö, kun en itseäni oikein sisustajaksi miellä. Ja minua vähän jännittää näyttää tätä aikojen saatossa muodostunutta kodin kokonaisuutta.

Mutta uudessa blogissani käyvät uudet tuulet, ja tartun haasteeseen. Lähestyn tätä juttua 1980-luvun kautta. Monet huonekalut täällä kotonamme ovat 80-luvulta, ne ovat siirtyneet muutoissa mukana ja sijoittuneet aina tuleviin koteihin - välillä paremmin ja välillä huonommin.
No, joudun heti pyörtämään sanojani, olihan minulla 1980-luvulla pieni sisustuskärpäsen purema. Olin ihastunut italialaiseen mustavalkoiseen värimaailmaan ja metallisiin yksityiskohtiin. Pienillä rahoillani yritin silloin jäljitellä suuren maailman trendejä. Vaikka ei silloin trendeistä puhuttu, silloin puhuttiin muodista. Sieltä on peräisin osa kotimme "ilmettä". 



Tämän kuvan olen ottanut lokakuun alussa, kun sain valkoisia ruusuja. Kuvassa ikkunan edessä näkyy tuo valkoinen 80-luvun pyörillä liikuteltava pöytä. Olin jossakin vaiheessa jo sitä heittämässä pois. Vaan hyvä etten heittänyt, se sopii hyvin nykyisen kodin ikkunoitten eteen, koska se avoimena jättää näköalan vapaaksi. 


Ja lisää ajankuvaa. Sohvapöytä on aito 80-luvun edustaja lasikannella ja metallisine putkijalkoineen. Se taitaa olla aito kasarihuonekalu. 
Kiikkustuolikin on samaa vuosikymmentä, se on perintöhuonekalu. 

Jossakin vaiheessa olin muuttamassa kotiani Aalto-kodiksi, mutta ei siitä tullut mitään, kun en millään raaskinut luopua noista lasi- ja metallijutuista. Vaan tarjoilupöytä jäi pehmentämään tätä metallimaailmaa.


Ja vielä yksi aikalainen - metalliputkinen kirjahylly. Tämäkin hylly  on ollut  "hävittämisuhan"  alla. Nyt olen tyytyväinen, että hylly säilytettiin. Sen keveys miellyttää. Nyt vain hyllyyn on kertynyt liian paljon tavaraa. Se pitäisi järjestää uudelleen. Ehkä jouluksi.


Tämä oli minulle uusi ja erilainen aihe - sisustusjuttuja. Nyt on kahvikupposen aika! Nämä suklaakonvehdit ovat käsintehtyjä. Tunnetteko te jo suklaapuoti Chjokon - Klik

Ja kuvista vielä. En ole ottanut kuvia tänään, mutta lokakuussa otettuja kuvat ovat, ja osa kännykkäkuvia.  "Latergram" - niin kuin instamaailmassa sanotaan. 

Haluan kiittää teitä kaikkia kannustavista viesteistä uudelle blogilleni, ne ovat todella ilahduttaneet minua. KIITOS! Vielä on aikaa osallistua avajaisarvontaan 10.11. asti - Turku, Färityskirja aikuisil / odottaa voittajiaan - Klik

Toivotan teille kaunista ja mukavaa lokakuun viimeistä viikkoa! 

**  Tuula 

51 kommenttia

  1. Kirjahyllysi näyttää tutulta, meillä oli vaan tuo putkirunko valkoiseksi maalattu ja osassa hyllyjä oli kirkkaan keltainen taustalevy. Silloin meidän nuoressa kodissa tuo huonekalu oli olohuoneen katseenvangitsijana, sitten siirtyi lastenhuoneeseen ja nykyisin se nököttää mökillä työkaluvajassa. Hiukan lohduttomalta se kyllä näyttää siellä. Sinun hyllysi on hienossa kunnossa ja sopii kotiisi hienosti.
    Sohvapöytäsi sitä vastoin on ihan sama kuin serkullani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainiota. Täältä löytyy tuttuja juttuja sinulle. Sinullakin on ollut tuo hylly! Tuo vanha hylly on tosiaan hyvässä kunnossa. Se oli aikaisemmin vierashuoneessa ja täällä se löysi paikkansa olohuoneen nurkasta. Löysin sen jotenkin uudestaan :) Ja pöytäkin on tuttu.
      Kiitos kommentista ja kivaa viikkoa, Kristiina!


      Poista
  2. Niin kiva aihe ja kotisi näyttää juuri sellaiselta kuin sinäkin, merihenkiseltä ja raikkaalta. <3 Kauniita yksityiskohtia, purjeveneisiin heikkona, hienoja sellaiset kotona. Mekin saimme häälahjaksi aika kivan. :)

    Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Tiia! Aihe tosiaan syntyi siitä, kun meillä oli vieraisilla yksi tuttu vuosien takaa ja hän hauskasti huomautti, että täällähän on paljon 80-lukua.
      Tuo merihenkisyys on tullut kipparin myötä. Noita veneitä alkaa kohta olla jo liiankin kanssa. Teilläkin on ainakin yksi! Ja merilinnuista tykkään.
      Voi miten kauniisti sanot minusta. Tuo lause sokeroi päiväni.
      Mukavaa viikkoa <3

      Poista
  3. Kaunis koti! Olipa kiva kurkata teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Anu! Kiva kun tulit kurkkaamaan.
      Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  4. Minusta on kiva, kun sisustuksessa on uutta ja vanhaa. Eletty elämä kerroksineen saa näkyä, se tekee kodista kodin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika! Tuo oli hienosti sanottu. Niin se on, esineet ja tavarat kertovat omaa tarinaansa ja siitä syntyy koti!
      Kaunista päivää sinulle!

      Poista
  5. Kotisi näyttää todella tyylikkäältä ja kauniilta. Pisteenä iin päällä on tuo merihenkisyys♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinä kaimani! Kauniit ovat sanasi <3 Tuo merihenkisyys on tullut myöhemmin elämääni - kipparin myötä. Meillä on nykyään jatkuva small ship racing :) Mutta kyllä minä veneistä tykkään ja merilinnuista.
      Mukavaa viikkoa Villa Tutaan!

      Poista
  6. Tuo sohvapöytä näyttää tutulta...jalat olivat vähän erilailla...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Irmastiina! Olipa hauskaa muistuttaa ihmisiä näillä 80-lukulaisilla. Aika monella on muistoja niistä, joko itsellä tai vanhemmilla on ollut samanmoisia. Kivaa mietintää, kiitos!

      Poista
  7. Kaunis koti :)
    Minä tykkäsin pitkään kirkkaan lasin ja metallin yhdistelmästä, se on hyvin kevyt. Erehdyin ostamaan aikoinaan sellaisen ruokapöydän ja kun sitä pöytälevyä sai olla koko ajan kuuraamassa jouduin toteamaan että minun ja pöydän teiden on lopulta erottava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rva Kepponen! Kirkas lasi ja metalli on kaunis yhdistelmä. Vai oli sinun ja pöydän teiden erottava. Ymmärrän. Tuo musta lasipöytä kerää pölyä, mutta se on niin helppo puhdistaa. Siinä ei mitään kommervenkkeja tarvita, vain vettä.
      No lasipöytään vielä. Meillä on ruokapöytänä korkeakiiltoinen valkoinen pöytä. Siihen haaveilen maitolasilevyä päälle, se kun naarmuttuu. Tuossa kasikymppisessä lasipöydässä ei ole naarmun naarmua. Tällaisia :)

      Poista
  8. Kiva kun päästit meidät kurkkaamaan kauniiseen kotiisi :) Ihanan raikasta ja tyylikästä, aivan kuten sinä itsekin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Ansku! Sinulla on taito nostattaa hymy huulilleni, varmaan muittenkin huulille. Se on hieno taito. Kiitos kauniista kommentista <3

      Poista
  9. Ihanien kuvien kerrontaa sinun maailmasta ja hyvin kaunista on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitokseni Sirkkis! Koti kertoo aika paljon ihmisestä. Sinä osaat lukea kuviani. Taitaa kodissamme olla paljon asioita, jotka ovat sitä meidän "maailmaamme". Hieno kommentti!

      Poista
  10. Oioi. Lasipöytä ja tarjoiluvaunu näyttää niin tutuilta. Metallia ja (savu)lasia kun oli mullakin ensimmäisessä omassa kodissani. Ja marmoria tietty :D. Siitä piti olla ainakin juustokupu ja leikkuulauta. Mutta ne nyt ei tavallaan sisustusjuttuja ollut. Tuli vaan niin vahva mielleyhtymä niistä ja noista metallijutuista.

    Tuota Aallon tarjoiluvaunua himoitsen, mutta on ikävä kyllä ihan liian kallis. Vaikka sen kohdalla voisin kyllä jopa uskoa siihen, että siitä jaksaisin tykätä ihan maailman tappiin.

    Keinutuoleja meillä on aina ollut kotona useampikin (lapsuuden kodissa siis, puuseppä-isäni itse tekemiä) ja muistan, kuinka olin katkera ja vähän (paljon) nolokin, kun kavereilla oli 70-80-luvulla olkkareissa tummat nahkasohvat ja meillä oli puiset keinutuolit ja puupenkit :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa mietiskelyä! Tuttuja huonekaluja sinullekin. Ensimmäinen oma kotisi tuli mieleen. Voi, Annukka, minullakin on ollut marmoria, pyörivä tarjotin ja kynttilänjalkoja. Vein ne jossakin vaiheessa kirpparille. Nykyään tykkäisin marmorijutuistakin. Ne vain olivat kovin painavia.
      Aallon tarjoiluvaunu on ikuinen klassikko. Ja niin kuin sanot, siihen ei kyllästy.
      Ihmisen mieli on jännä. Tänä päivänä varmasti arvostat enemmän puuseppä-isäsi keinutuoleja kuin noita tummia, raskaita nahkasohvia, mitä silloin oli.
      Kiitokseni Annukka!

      Poista
  11. Kaunis tyylikäs koti sinulla kiva sain kuskata sinne. Mukavaa lokakuun viimeistä viikkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokseni Ritva! Huomaan olevani vähän yllytyshullu. Näin tuli esitellyksi 80-lukua ja kotianikin.
      Kiva kun kurkkasit <3

      Poista
  12. kaunista ja tyylikästä! Ja bongasin kaksi ihanaa taulua myös

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Sussi. Hyvin bongattu :) Ovat lempitaulujani. Taulut on maalannut taiteilija Reima Nurmikko. Hänen tekemänsä haahkat ilmestyvät Aurajokeen aina keväisin. Siitä on jo tainnut tulla perinne. Tänä kesänä joessa uiskenteli myös uusi, erilainen, mustavalkoinen haahka.

      Poista
  13. Teillä on tyylikkään näköinen koti. Meidän äidillä on tuo samainen olohuoneen sohvapöytä, mutta sellaisena pidempänä versiona, klassikko jo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi! Niinpä pöytää on ollut myös pidemmällä versiolla. Muistankin, kun muistuttelit. Taitaa olla jo klassikko, ihan kiva ajatella näin :)

      Poista
  14. Kaunista ja on mukava, että kodissasi näkyy vuosien kerrostumat. Ne tekevät kodikkaan ja persoonallisen kodin. Usein juuri ne vanhemmat, aikaisempien kotien kalusteet kannattaa pitää mukana, kuten juuri tuo kirjahylly. Olemme monen monta kertaa harmitelleet, kun hylkäsimme tumman täyspuisen ja lakatun kirjahyllyn, jossa oli mustametallirunko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hienoista sanoistasi Arleena! Vuosien kerrostumat tekevät kodin, olen samaa mieltä. Sellaista ajan tunnelmaa ei saa, jos kerralla ostaa koko kalustuksen. Voin mielessäni nähdä tuon teillä olleen tumman, mustametallirunkoisen kirjahyllyn, se olisi tänä päivänä erilainen ja tyylikäs. Harmillinen hylkäys. Näitä vain joskus sattuu.

      Poista
  15. Kotinne näyttää hyvältä ja kivoja huonekaluja on siellä täällä! Onneksi et ole hävittänyt mainitsemiasi huonekaluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Jaana! On kiva kuulla sinulta ja muiltakin, että on kannattanut säilyttää nuo huonekalut. Itse usein sanon, että en ole niin tavaroihin kiintyvä, mutta taidan sittenkin olla. Mukana kulkevat :)

      Poista
  16. Kaunista ja selkeää. Mitä ihania suklaaherkkuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Satu! Olen muuten joskus ollut vielä selkeämpi huonekalujen ja tavaroitten suhteen, pääsee helpommalla siivouksen suhteen :) Nykyään on alkanut kertyä kaikenmoista mukaan tähän kotimaailmaan, vaikka en itseäni oikein keräilijäksi luonnehdi. Ja nuo suklaaherkut, ne veivät kielen mennessään...

      Poista
  17. Kauniisti yhdistyvät lasi, metalli ja pehmeä puu! Erittäin tyylikästä ja näyttää ihanalta kodilta, jossa on elämän eri kerroksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osasitpa valita sanasi kivasti, kiitos Pia! Elämän eri kerrosten näkymät huonekaluissa, ne meillä näkyvät... aika selvästi. Viimeisin hankinta on ollut valkoinen, korkeakiiltoinen ruokapöytä ja siihen en ole tyytyväinen, se naarmuuntuu helposti. En tiedä, tuleeko siitä noin pitkäikäinen kuin noista 80-luvun jutuista.

      Poista
  18. Kaunis ja personaallinen koti.
    Aika, matkoilta tulleet vaikutelmat ja elämän aikana kertyneet esineet tekevät kodista kodin. Teillä on lisäksi erittäin tyylikästä ja rauhaisan oloista <3

    Mukavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten kauniisti sanottu, kiitos Marianna! Kodin tekee eletty elämä, sinä sen hienosti kuvailet. Minulla on yksi ystävätär, jolla on kaunis koti, mutta siellä on tosi paljon tavaraa, lattiasta kattoon. Kun hän tulee meille, hän istahtaa sohvalle ja sanoo, että nyt hän nauttii tästä selkeydestä. Tuli mieleen, kun sanoit tuosta rauhaisasta tunnelmasta :)

      Poista
  19. Kaunista ja sopusointuista kodissanne. Puuta, metallia ja pehmeitä tekstiilejä. Mulla oli 80-luvulla valkoinen kausi, maalasin kaiken valkoiseksi, jopa mummon vanhan puusaavin. (joka nyt harmittaa). Iloa viikkoosi :)

    60luvunnahkahousut.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 60-luvun nahkahousujen omistaja! Tuo mummon puusaavin valkoiseksi maalaaminen kuulostaa niin minulta :) Yhden vanhan lipaston pilasin maalaamalla sen valkoiseksi. Se on vain niin, että pitää kunnioittaa vanhaa ja osata entistää niin kuin oikein on. Mutta elämä opettaa ja silloin se hyvin opettaa, kun harmittaa. Kiitos sinulle kauniista sanoistasi ja kivasta kommentista.
      Iloa viikkoosi myös :)

      Poista
  20. Voi kun muakin purisi sisustuskärpänen. Kivalta näyttää. Mitä sitä hyviä huonekaluja hävittämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Maiju, sinua on puraissut kauneus-, muoti- ja ruokakärpänen. Ole iloinen, että sisustuskärpänen on toistaiseksi kiertänyt sinut kaukaa. Se kai on tajunnut, että joskus sinun pitää nukkuakin.
      Niin samaa mieltä, ei vanhoja hyviä huonekaluja kannata hävittää. Elämän makua niissä.
      Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  21. Hei! Kiva kun laitoit kommenttia blogiini ja sitä kautta löysin myös tänne!

    Kaunis koti sinulla, yksinkertaisen selkeää ja harmonista. Tuohon kirjahyllyyn sopisikin hyvin ne H&M Homen teräksen väriset purkit.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jenna! Mukava nähdä sinut täällä.
      Ja kiitos kauniista sanoistasi, olen vähän yksitoikkoinen sisustaja, tavarat eivät paljoa vaihdu. Mutta jotain pieniä juttuja kuitenkin... Kiva kun tarkkaan huomioit kysymykseni sinun blogissasi. Ryhdyn metsästämään noita H&M Homen purkkeja. Ne näyttivät kivannäköisiltä modernissa hyllyssäsi.
      Hyvää Pyhäinpäivän viikonloppua!

      Poista
  22. Ihanan kaunis koti, kyllä tuota kehtaa esitelläkin. (Toista on minulla, aina on niin sotkuista...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Orvokki! Kyllä täälläkin on välillä sotkuista. Onneksi on tavaraa suht'vähän, se helpottaa siivoamista. Ja kiitos keskuspölynimurin, siihen olen tutustunut (ja rakastunut) tämän kodin myötä. Se on verraton apulainen.
      Ps. Kiitos kivasta kommentista ja linkistä tuohon Irkkutanssi-juttuun. Linkki löysi paikkansa jutusta, se oli niin tarinaan sopiva. Blogimaailma osaa yllättää.

      Poista
  23. Kaunis ja valoisa koti teillä. Kiva, että olet jättänyt vanhat huonekalut, ne tekevät kodistanne persoonallisen, juuri teidännäköisen. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten kiva kommentti. Kaunis kiitos Tiina! Olen nykyään itsekin tyytyväinen, että ei ole tullut noita hävitettyä. Vanhassa vara parempi :)
      Mukavaa viikonloppua, Tiina!

      Poista
  24. Lueskelen täällä kerta heitolla kaikkia väliin jääneitä postauksiasi ;) Teillä on kaunis, selkeä koti josta huokuu jotenkin upeaa rauhaa. Kiitos kun päästit meidät kyläilemään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anu! Kiva kun tulit käymään. Voi, miten kauniisti kuvailetkaan kotiamme. Olen iloinen sanoistasi, sillä tiedän sinun olevan taitava sisustaja.
      Kiitos kauniista kommentista!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig